Folkvillan.se - om mäklararvode & mäklaravgift

AnnonsMäklararvode

Det finns en mängd saker att tänka på när man ska köpa eller sälja sin bostad. Många frågor rör ämnet mäklararvode och vad det kostar att sälja sin bostad med hjälp av en mäklare. Det finns också många som tycker det är dumt att anlita en mäklare och betala dyra mäklararvoden. Det finns alltid möjligheten att sälja sin bostad själv via exempelvis blockets bostads tjänst. Du kan också prova att sälja via hemnet för en fast avgift till bråkpriset av vad mäklarna tar ut via sina provisioner.

Bör man strunta i mäklare och spara pengarna

Men är detta en bra idé att strunta i mäklare och själv sälja sin bostad? Ja tycker det kan vara en idé ifall du säljer en bostad som har ett mycket lågt värde och du har kunskapen om att genomföra denna typ av affär. Du kanske har en liten lägenhet med ett värde på ca 300 000 kr i en stad där priserna är låga och vill spara in på mäklararvodet. Men du kan alltid prova att ta in offerter via olika företag och se ifall dem kan erbjuda dig en lägre provision med tanke på bostadens värde. Sitter du på en bostad av högre värde kan jag tycka att man ska satsa på en duktig mäklare som kan få bra betalt för din bostad. All statistik visar på att det lönar sig att anlita en mäklare då dem kan få bättre betalt än vad du själv kan lyckas med. En mäklare med erfarenhet ser vad som bör fixas till inför affären och kan genomföra bättre budgivningar då han också är opartisk och ger samtidigt en trygghet för köparen. Det finns många köpare som inte vågar genomgå ett köp av bostad utan en professionell mäklare. Har du någon gång hört att snålheten bedrar visheten? Det stämmer faktiskt när det kommer till att betala för mäklararvodet. Vill du se aktuella mäklararvoden i landets städer kan du besöka www.mäklararvode.nu som listar provisionerna i landets största städer och skriver om hur dessa arvoden fungerar. Det finns också ett alternativ för den som vill annonsera ut sin bostad lite mer professionellt och samtidigt ge köparen trygghet vid köpet. Du kan då prova tjänsten hemverket som till ett fast mäklararvode hjälper dig sälja bostaden. Du får dock hålla i mycket arbete själv och ha hand om visningarna. Men du kommer också få med dig många köpare som exempelvis inte vill köpa via blocket. Ett bra mellan alternativ om du varken har en dyr bostad eller en billig.

Olika typer av mäklararvoden

Det finns lite olika typer av upplägg när du ska välja mäklararvode. Du kan exempelvis välja ett fast arvode. Du kan också välja ett fast arvode med trappa där mäklaren får en högre procent när ett visst slutpris uppnåtts. Som en bonus för mäklaren så att han ska prestera bättre vid en försäljning. Du kan läsa mer om de olika typerna av arvoden på mäklararvode.nu och räkna på vad det kostar i din stad.