Möblera uteplatsen till sommaren

I samarbete med Ekeby Möbler

Vi håller på att planera för vårens husprojekt då vi tänker bygga en ny uteplats direkt utanför altandörren, just nu är det bara en grusgång till en annan stor altanyta vi har utanför gäststugan där vi har grill och utemöbler i fint soligt läge. Men vi vill gärna bygga en till altan nu, och eventuellt med tak. I och med att vi håller oss intill huset och att takytan blir mindre är 25kvm så tillåter vår detaljplan att man kan bygga det utan att söka bygglov, det behövs endast en bygganmälan.

Den planerade uteplatsen kommer att skänka svalkande skugga under soliga dagar vilket är skönt när man vill äta lunch eller fika utomhus, och med taket får vi skydd mot regn. Uteplatsen kommer även att bli den nya platsen för grillen, vilket är praktiskt då kopplingen till köket inomhus blir mer direkt. Det blir enklare med det praktiska då runt matlagningen.

Hur ska vi då möblera uteplatsen? Vi har kikat runt en del på nätet och tänkt ut hur vi vill ha det. Hos Ekeby Möbler har vi kollat efter utemöbler bland annat, där vi funderar lite på matgruppen Salzburg/Sofia vilket är ett fyrkantigt bord med benen ute i hörnen vilket ger utrymme för extrastolar på kortsidorna när vi har gäster. Då vi behöver utnyttja golvytan till max är nog det ett vettigt alternativt. Särskilt när vi vill ha plats för kolgrillen också. Börjar redan längta till sommaren…