Rent hus med hemstädning

Att få hjälp med städningen hemma innebär att man frigör betydande med tid som man istället kan spendera med sin familj. Att anlita en städfirma för att städa enligt veckovis eller utföra storstädning en gång i månaden behöver inte bli så dyrt. Dessutom får man mer tid över till att exempelvis arbeta eller göra något annat som man tycker är roligare än att städa. Dessutom är det proffs som utför arbetet om man anlitar en städfirma vilket innebär att arbetet blir ordentligt utfört samtidigt som bostaden blir skinande ren. Ett exempel är Paulz i Östersund som är en ypperligt professionell städfirma du kan anlita om du bor i närheten.

Om man ska flytta kan man också anlita en städfirma för att utföra flyttstädning. Oftast har man fullt upp med att packa och köra över möblerna och alla kartonger till den nya lägenheten och då kan det vara skönt att slippa ta hand om städningen också. En flyttstädning är dessutom ganska omfattande och innebär att alla rum, skrymslen och vrån behöver rengöras. Utöver det behöver oftast fönstren putsat. Genom att anlita en städfirma kan man vara säker på att arbetet utförs korrekt, framför allt om det finns garantier som innebär att städfirman ansvarar för att städningen blir godkänd. Istället kan man fokusera på att komma i ordning i den nya bostaden så att man snabbt kommer in i vardagen igen.

RUT-avdrag

RUT-avdraget innebär att man kan erhålla upp till 50 procent av sina kostnader för städning hemma tillbaka upp till maximalt 50 000 kronor per år. Förutsättningen för att kunna erhålla ett RUT-avdrag är att man har betalat in motsvarande mängd skatt som man vill göra avdrag för och att man har pengar kvar att göra avdrag för. RUT-avdrag och ROT-avdrag delar på samma pott vilket innebär att om man har gjort renoveringar hemma som motsvarar 25 000 kronor i ROT-avdrag kan man endast erhålla 25 000 i RUT-avdrag. RUT-avdraget gör det möjligt för flera att få hjälp med städningen hemma.