Flytta lättare med flyttjänster

Flyttfirmor förknippas främst med ”flyttgubbar” som kör lådor och bohag från en adress till en annan. Men generellt erbjuder de betydligt fler tjänster som därmed kan göra flytten betydligt enklare.

Med ändrade behov hos kunderna, samt möjlighet till merförsäljning, har allt fler flyttfirmor börjat bredda sitt utbud av tjänster. Det handlar om att erbjuda kunderna hjälp och service hela vägen – från att första saken packas ner till att allt är monterat och klart på den nya adressen. Ett exempel på denna utveckling kan visas från en flyttfirma Uppsala – Grabbarna Flytt. På deras hemsida presenteras bland annat följande tjänster.

Flytthjälp

I likhet med andra flyttfirmor har Grabbarna Flytt sin primära verksamhet kring flytt av möbler, kartonger och annat bohag. Detta både när privatpersoner eller företag önskar byta adress. Personalen kommer och packar en lastbil och kör sedan allt till den nya adressen där lastbilen töms. En klassisk och vanlig tjänst som underlättar flytten.

Packning

De flesta väljer att packa själv men för de som vill lägga tid på annat kan även detta moment köpas in. Det kan handla om att personalen packar allt i bostaden till enstaka rum. Det kan vara extra fördelaktigt vid exempelvis flytt av porslin och liknande. Detta då personalen packar och säkerställer att packningen uppfyller de krav som krävs för att några skador inte ska uppkomma på vägen.

Magasinering

Magasinering är en tjänst som ökar i efterfrågan hos kunderna. Det kan exempelvis handla om att utflytt sker någon månad innan inflyttning får ske till den nya bostaden. Under denna tid kan allt magasineras varpå flyttfirman sedan kör allt till nya adressen.

Läs även  Inspiration till inredning och homestyling

Ett annat tillfälle då magasinering kan användas är om det nya boendet är betydligt mindre än det gamla. Då kan ett magasin användas som ”extraförråd” som är tillgängligt några gånger per år.

Flyttstädning

Flyttstädning är troligtvis den mest anlitade tjänsten vid flytt. När väl flytten sker är det betydligt roligare att lägga fokus på det nya boendet än att gå tillbaka och städa. Det är även mycket vanligt att flyttfirmor har samarbete med städföretag vilket gör att de kan erbjuda denna tjänst som ett tillägg till flytten.

Mindre installationer / Runda till tippen

Grabbarna Flytt erbjuder även individuella lösningar utifrån kundens behov. Som ett exempel anges det att de erbjuder ”mindre installationer” samt ”en runda till tippen”. Med andra ord kan det löna sig att fråga om de kan vara behjälpliga om ytterligare hjälpbehov finns under flytten.